Tévhitek Helyett

önismeret, spiritualitás, coaching - magyarán

Gyógyító pozitív gondolatok!

2016. május 15. 07:50 - tevhitekhelyett.blog.hu

Sokszor hallani, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, vagyis nem mindegy, hogy alapvetően pozitív vagy negatív természetű ember vagy. Egy új vizsgálat szerint úgy tűnik, hogy ennek az elméletnek valós alapja is van, és aki pozitív dolgokra gondol, fizikailag is jobb állapotba kerülhet.

Ha szép dolgokra gondolva kezdjük a napot – mint például boldog kisbabák, vagy egy csodaszép táj képe – egészségesebbek lehetünk. Az új kutatások szerint ugyanis az ilyen gondolatok terápiás, vagyis gyógyító hatásúak lehetnek.

taj1.jpg

A Dr. Mary Charlson, a Weill Cornell Egyetem Orvosi Karának kutatója által vezetett kutatás 756 beteget vont be, és meglepő eredményekre jutott. A résztvevőket két csoportra osztották, és arra kérték őket, hogy ébredés után gondoljanak pozitív dolgokra. Az egyik csoportnak azonban konkrét képeket is mutattak – babákról édes sapkákban, vagy egy festői napfelkeltéről – amiket fel kellett idézniük, míg a másik csoport bármit elképzelhetett.Az önkénteseknek ezután, ha a napjaik során bármiféle konfliktus elé kerültek, szintén a reggeli gondolataikat kellett felidézniük. Az állapotuk változását egy évig követték nyomon a tudósok, miközben véletlenszerű időközönként felhívták őket telefonon is, hogy érdeklődjenek vajon sikeresen betartják-e az ígérteket.

taj2.jpg

Dr. Charlson szerint ezek a gondolatok abban is segíthetnek például, amikor valakinek nincs kedve rossz időben elindulni sportolni, hogy rávegye magát a mozgásra. Az eredményekből kiderült, hogy az érrendszeri betegek közül, akik rendszeresen gyakorolták ezt a terápiás módszert, 55 százalék nagyobb fizikai aktivitásról számolt be, szemben a kontrollcsoporttal, akiknek csak a 37 százaléka számolt be ilyen eredményről. A kontrollcsoporttal szemben ők egyébként hetente csaknem 6 kilométerrel többet sétáltak.

“A pozitív hatás valódi változásokat hozott. A betegek így képesek voltak követni a viselkedésüket, ami miatt egészségesebbek lettek” – tette hozzá a kutató.

(forrás: napidoktor.hu)


"A napnak két kritikus szakasza van: az első amikor elalszol, és a második, amikor felébredsz. Figyelj arra, hogy hogy ezen időszakaszokban meditatív állapotba merülj, engedd a mantrádat áramolni, és emlékezz lényegi természetedre, Igaz Énedre – és ne ragadj bele a “tennivalóid” listájába, sem a múlt fájdalmas emlékeibe, sem a jövő aggodalmaiba, sem bármilyen egyéb felkavaró vagy negatív gondolatba. A manasz (a gondolkodó elme) imád a problémákban lakozni. Tanuld meg meghaladni ezt a fajta mentális aktivitást, térj vissza és lépj be a spirituális központodba."
 Szvámi Ritavan


nighttimeaffirmation.jpg

Ne tartsd meg magadnak a tudást: ha tetszett, vagy tanultál belőle, oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitekhelyett.blog.hu/api/trackback/id/tr818714502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása