Tévhitek Helyett

önismeret, spiritualitás, coaching - magyarán

Mi történik olyankor, ha valóban intelligens emberekkel beszélgetünk?

2016. augusztus 28. 11:40 - Kerekréti Szabolcs

mely-beszelgetes.jpgMiért van az, ha megfigyelted, hogy az intelligens beszélgetések mindig feldobnak, mindig inspirálnak?
Először is, mit értünk intelligens alatt?
Itt kell kezdenünk, mert lehetnek súlyos tévhitek a fejekben e szó hallatán.
Én egyáltalán nem műveltséggel, olvasottsággal társítom, sokkal inkább tudatossággal, odafigyeléssel, magyarán lélekjelenléttel! A Természet az, ami igazán intelligens.

Őszintén, hogy zajlik egy hétköznapi beszélgetés? - "Ezt reggeliztem, ide kellett mennem, ezt meg azt csináltam, fáj ez meg az, amaz meg felbosszantott közben!" - Figyelmet követel, cserébe semmit nem ad. Legfeljebb rossz érzést. Kifogás miatt az esetleges tanácsot pedig már meg sem hallva.

Rosszabb esetben még marakodás is van, heves vita. Saját hiedelmek szajkózása, süket fülekkel felvérteződve. Zárt elmék harca. A másikat lehúzni próbálni a saját, állandósult - harag, neheztelés, netán bánat - érzelmi szintre. De ha lehet inkább az alá, mindezt önös érdekből. Figyelünk ezekre a rendszeres játszmákra?

Ezzel ellentétben azonban egy-egy odafigyeléssel, tudatossággal bíró beszélgetés során megfigyelhető, hogy mindkét fél feljebb kerül hangulati állapotában. Kölcsönösen nyitott figyelmük által több energiájuk lesz mindkettejüknek a végére! Win-win - mondják erre: nyertes-nyertes helyzet. Mert lehet így is.

Rosszhiszemű feltételezés, becsmérlés, szemrehányás és ártás helyett valódi odafigyelés, megértés, élménymegosztás, egymásnak örülés, játszma-mentesség. Egy valódi spirituális személy ösztönösen, a maga természetes módján segít neked szellemi, lelki, vagy fizikai szinten.

És ahogy az ilyen emberek és beszélgetések szaporodnak az életedben, úgy kezdenek el húzni felfelé, míg végül bekerülsz egy felfelé tartó örvénybe. És minél több energiád lesz, annál jobban tud átáramlani rajtad a természetes intelligencia, a lélek hangja, más szóval az intuíció.

Na jó, de hogyan vonzzunk be pozitív, inspiráló embereket?

legszebb-tarsalgas-ne-rontsuk-el-beszeddel_1.jpgAmint az Útadra kerülsz, egyre több ilyen embert vet eléd az élet. Ha mégsem tapasztalod ezt és fogalmad sincs, hogyan kerülj a helyes kerékvágásba, talán az a tökéletes megoldás, ha szépen elkezded kidobálni az életedből, vagy minimálisra csökkenteni a kapcsolatot alsóbb hangulati szinteket képviselő dolgokkal.
Helyet csinálsz. Elhagyod a téged "lehúzó" tárgyakat, tevékenységeket, eszméket, személyeket. A rendrakást is a felesleges holmik kidobálásával szokás kezdeni.


És végezetül köszönöm az inspirációt az utóbbi idők azon személyeinek, akik nélkül ez az írás nem jöhetett volna létre.

Írta: Kerekréti Szabolcs - tevhitekhelyett.blog.hu


Ne tartsd meg magadnak a tudást: ha tetszett, vagy tanultál belőle, oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitekhelyett.blog.hu/api/trackback/id/tr4111655456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása