Tévhitek Helyett

önismeret, spiritualitás, coaching - magyarán

5 életmentő, étel alapú gyógyszer

2016. június 04. 18:15 - tevhitekhelyett.blog.hu

Néhány legerősebb gyógyszer a bolygón élelmiszerekként és fűszerekként álcázódik. A természetben előforduló hatóanyagokat nem fogják több milliárd dolláros humán klinikai vizsgálatokban tesztelni, bár időtlen idők óta használják egyaránt betegségek megelőzésére és kezelésére.  Annyira értékesek voltak ezek a növények a régi időkben, hogy aranyat adtak értük, egész civilizációk emelkedtek vagy tűntek el a velük való viszonytól függően.

Tény, hogy sokan használják ezeket a gyógynövényeket nap mint nap és nincsenek tudatában annak, hogy miért nem betegednek meg olyan gyakran, mint azok, akik nem foglalják bele őket étrendjükbe. Nézzünk néhány példát!

 1garlic.jpg

1. Fokhagyma – a sokféle gyógyszerre rezisztens baktériumok elleni hatékony megoldásnak ígérkezik hiszen széles spektrumú fertőzés-harcos. Egy gyors példa a fokhagyma hihetetlen terápiás tulajdonságaira: megöli a multirezisztens tuberkulózist (MDR -TB), amit a média “fehér pestis”-nek nevez.  Tavaly az egyik tudományos folyóirat leközölt egy cikket amely azt mutatja, hogy a fokhagyma képes gátolni számos több gyógyszernek ellenálló tuberkulózis törzset. A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy: “A fokhagyma használata az MDR-TB esetében nagy jelentőséggel bír a közegészségügyben”.  A fokhagyma antiinfektív tulajdonságai nem érnek véget az MDR-TB-vel való harccal. Amint azt már kimutatták, gátolja a következő kórokozók szaporodását is:

Amőba Entamoeba histolytica (parazita)
Kolera
Clostridium
Citomegalovírus
Bőrgombásodások (egyfajta helyi gombás fertőzés ellen)
Haemophilus influenzae
Helicobacter Pylori
1-es típusú Herpes simplex vírus
2. típusú Herpes simplex vírus
Klebsiella
A meticillin-rezisztens Staphylococcus A. (MRSA)
Parainfluenzavírus
Peridontális fertőzés
Pneumococcus fertőzések
Pseudomonas aeruginosa
Streptococcus Mutans
Streptococcus Fertőzések: A-csoport
Streptococcus Fertőzések: B-csoport
Streptococcus pyogenes
Szájpenész (orális gombás fertőzés ellen)

Ez a csodálatos lista is megerősíti, mennyire fontos az, hogy betegség esetén legyen fokhagyma a közelben!

 

2honey.jpg

2.  Méz – a méhek különböző gyógytermékek széles skáláját produkálják, például a propoliszt, méhpempőt, méhviaszt, stb. de ez az édes, ragadós méz a leginkább jól ismert, és a legbőségesebben fogyasztott termékük az összes közül! Valljuk be, nemhiába, hisz nagyon finom!  De tudta, hogy ez az édes élvezet egyike a természet legerősebb gyógyító szereinek? Itt egy lista a méz tudományosan is hatékonynak bizonyított alkalmazásairól:

Aszpirin-indukált gyomor-bél toxicitás (a méz bevonja a gyomor falát és megakadályozza az aszpirin által indukált gyomorvérzés kialakulását)
Bakteriális fertőzések
Égések
Gombás fertőzés (annak ellenére, hogy a méz cukrot tartalmaz,gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik.)
Kötőhártya-gyulladás (a közelmúltban készült tanulmány kimutatta, hogy a manuka méz életképes alternatívája lehet a szájvíznek, a fogakon lévő plakkok leoldásakor)
Bőrgyulladás
Diabéteszes fekély
Herpesszel kapcsolatos fekélyek
MRSA (különösen a manuka méz esetében )

Mondanom sem kell, szintetikus édesítőszerek, vagy glukóz-fruktóz szirupos üdítők helyett nagyszerű megelőző egészségvédő lépésként is számon lehet tartani.  

 

3apple.jpg

3. Alma“Minden nap egy alma az orvost távol tartja” - mondja a mondás. A távol tartott orvos pedig legfőképp az onkológus lenne. Például, az egyik jól bevált egészségügyi előnye az alma fogyasztásának az, hogy a vastag- és végbélrák kockázati esélyeit csökkenti. Minél több almát fogyaszt, annál kevésbé valószínű, hogy valaha is ebben a potenciálisan halálos betegségben fog szenvedni.

Öregedés csökkentése
Allergiák
Allopecia (hajhullás)
Hasmenés
Inzulin rezisztencia
Májtumor
Sugárzás által kiváltott betegség
Staphylococcol fertőzés  

 

4sunshine.jpg

4.  A napfény– felhasználható, metabolizálható energia a test számára – és igen, nagyon is valós értelemben lehet a napfényt a bőrünk útján, a beépített melanin alapú “napelemek” segítségével felvett éltető erőnek is tekinteni.  Megfelelő napfény expozíció eredményeként a testben megindul a D-vitamin termelődése. Ez egy olyan hormon-szerű anyag, amely szabályozza a több mint 2000 gén működését az emberi testben – és ennek következtében megakadályozza a több száz D-vitamin-hiányhoz kapcsolódó egészségügyi problémát. Azonban hozzáteszem, a napfény expozíció maga is egyedülálló egészségügyi előnyöket rejt és nem redukálható egyszerűen csak a D-vitamin termelésre.  Az egyik legérdekesebb eredmény 100 ország adatait hasonlítja össze és állítja, hogy “erős inverz korrelációt figyelhetünk meg az UVB sugárzás és 15 fajta rák esetében. ” Íme a napfénynek való kitettség további előnyei:

Alzheimer-kór
Depresszió
Dopamin-hiány
Bőrgyulladás
Influenza
Sclerosis Multiplex
Pikkelysömör  

 

 

5kurkuma.jpg

5.  Kurkuma – a világ talán legfontosabb gyógynövénye. Az ősi indiai gyógyító hagyomány “Kanchani”-nak, szó szerint “Aranyló Istennőnek” nevezi. A növény gyógyító tulajdonságait mélyen értékelik és évszázadok óta tisztelik. A kurkuma tudományosan dokumentáltan több mint 500 betegség megelőzésében és gyógyításában játszik fontos szerepet.

Itt a top 10 betegség ami ellen a zárójelben jelzett tanulmányok száma alapján a kurkuma hatásos remediának bizonyult:

Oxidatív stressz (160)
Gyulladás (51)
DNS károsodás (48)
Lipid peroxidáció (34)
Colorectalis rák (24)
Mellrák (60)
Vastagbélrák (52)
Kémiailag indukált májkárosodás (34)
Alzheimer-kór (34)
Tumorok (23)

Források:
[Ii] Pak J. Pharm. 2011 Jan, 24 (1) :81-5. PMID: 21190924
[Iii] Contemp Clin Dent. 2010 Oct; 1 (4) :214-7. PMID: 22114423


Forrás: Veronika / naturahirek.com

 

Ne tartsd meg magadnak a tudást: ha tetszett, vagy tanultál belőle, oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitekhelyett.blog.hu/api/trackback/id/tr658776800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása