Tévhitek Helyett

önismeret, spiritualitás, coaching - magyarán

Betegségek lelki okai

2016. június 30. 01:47 - tevhitekhelyett.blog.hu

Az emberi test a lélek térképe. Mondd meg, mi fáj!  Eláruljuk, mi van a lelkedben.

aaeaaqaaaaaaaaiyaaaajgjlymnjodaxltzmzwmtndg4my05zdg4lwm5nzu3mzm0zdu5ma.jpg

Minden betegség lelki eredetű. A betegség a lélek jelzése, egy intő jel ami elárulja hogy a lélekben megszűnt a harmónia. Ezt ugyan mindannyian tudjuk és érezzük még a fizikai tünet megjelenése előtt, csak nem fordítunk rá figyelmet. Ugyanis ha egy lelki problémát huzamosan nem tudunk megoldani, akkor az lenyomatot hagy a lélektestben, ami átíródik a fizikai síkra. A megjelenő tünetek kezelése nem a megoldás, valódi eredményt csak akkor érhetünk el, ha feltárjuk a betegség kialakulásában szereplő lelki okokat és azokat megoldjuk.

Mert a betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni és elfogadni. Amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, ennél fogva a természetes gyógyulási folyamat beinduljon. Így juthatunk el csak a teljes gyógyuláshoz.


Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünköz szükséges egyensúlyt.

Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, hogy az egészség nem csupán fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki, szellemi egységként, “egészként”, harmonikusan funkcionálunk. A hármas egység csúcsán gondolatvilágunk áll, amely mint egy “irányítóközpont”, hatással van az érzelmeinkre.

Ha például elhisszük, hogy mindenáron meg kell felelnünk másoknak, akkor általában nem a szívünk szerint cselekszünk. Szabadság helyett rabságnak élünk meg mindent, végül elhatalmasodik rajtunk a szorongás és a gyűlölet.

Ha például, nem a szívünk szerint élünk, és gyakran hajt minket a gyűlölet, akkor előbb-utóbb szívproblémákra számíthatunk. 

Vagy például aki dühét, gyűlöletét nem tudja kiadni magából, azaz lenyeli a mérgét, egy bizonyos idő után gyomorpanaszokat észlel, de számolhat nyálkahártya-gyulladással vagy gyomorfekéllyel is.

Ha egy negatív érzelem kibillent minket az egyensúlyunkból, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramlani.  Elakadások, blokkok keletkeznek, amelyek szintjén az egyes szervekben kezdetben kisebb funkciózavarok, később egyértelműen kimutatható betegségtünetek jelentkeznek. A betegségtünetek figyelmeztetnek  arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell. 

Nem egy félelmetes ellenség, hanem az egészség útjának iránytűje lesz, amely a javunkat szolgálja. Egy tanító, aki segít, ha készek vagyunk tanulni.

Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki. A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségüket.

Minden gyógyulás kulcsa így a saját tudatunkban van.

Kényelmesebb persze csak a tüneteket kezelni gyógyszerekkel, vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, és később újra előtör valahol.

Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben.

Ha megbetegszünk, érdemes a tüneteket alaposan megvizsgálni és elgondolkodni azon, hogy vajon az orvosi segítség mellett mit tehetünk mi magunk saját gyógyulásunkért.

Miközben az orvos felírja neked a gyógyszert, érdemes elgondolkodnod, hátha vannak lelki kiváltó okai is a bajoknak.

Például ha környezetedben mindenki influenzás és te is köhögni kezdesz, nem kell azonnal megijedned, hogy akkor valamit biztos nem jól csináltál.

Ám a sorozatosan visszatérő, vagy az előzmény nélküli betegségeknél talán eltűnődhetsz azon, nincs-e némi igazság abban, hogy lelki okai lehetnek.

Ha másért nem is, kíváncsiságból azért kikeresheted, hogy az adott szervnek vagy testrésznek mi a szimbolikus jelentése, és az ott jelentkező fájdalmak mire utalhatnak.

"Be kell végre látnunk, hogy "egy embert meggyógyítani" nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt meg nem tanuljuk, továbbra is szükségünk van a betegségre."


Azzal, hogy megfigyeljük, milyen esemény vagy hatás következtében, melyik testrészünkön jelenik meg a megbetegedés, azt is megállapíthatjuk, hogy miről szól az üzenete, hiszen minden testi tünetnek megvan a maga jelentése. Szervezetünk ugyanis mindig jelez, ha valami nincs rendben. Betegségeink tehát egyúttal arra is felhívják figyelmünket, hogy lelki úton honnan erednek, vagyis mi az, amit magunkban helyre kell tennünk. Csak meg kell tanulnunk olvasni ezekből a jelekből.

Miről árulkodnak a betegségeid?

(részletek Rüdiger Dahlke könyveiből)

Agyalapi mirigy: Irányítóközpont (mások irányítanak).
Ajakrák:
Lenyelt sérelmek, mások hibáztatása.
Alhasi görcsök:
Félelem, bizonytalanság.
Alkoholizmus:
Talajvesztettség, értéktelenség tudata. Lelkiismeret furdalás. Az Én elutasítása. Vágy a konfliktusmentességre, barátságos kapcsolatokra.
Allergia: Általánosságban - túlérzékenység, agresszió, védekezés, elfojtott támadókedv, az élettől való félelem. Lemondás a hatalomról. "Kire vagyok allergiás?" Teremtő elementálok fel nem ismerése. Az allergén által szimbolizált tulajdonságot elutasítja. Pollenallergia esetén például a szexualitást, megtermékenyítést, szőrallergia esetén a kedveskedést, szeretetet nem tudja elfogadni, porallergia esetén pedig a tisztátalanságot.
Angolkór: Érzelmi alultápláltság. Szeretet és biztonság hiánya.
Aranyér:
Múltból átmentett harag. Zavarok az elengedésben. Leterheltség, aggódás a határidők miatt. Határozatlanság, rugalmassághiány.
Ágybavizelés: Rettegés valakitől, leginkább az egyik szülőtől (lehet karmikus emlékkép).
Ájulás:
Félelem. Erőt meghaladó feladat. "Nem akarok tudomást venni a külvilágról, ez nekem már sok" (védelem). El akar menekülni a világ és a problémák elől. Önvédelem.
Állkapocs problémái: Harag, neheztelés, bosszúvágy, agresszivitás.
Álmatlanság:
Félelem, nyugtalanság, bűntudat. Félelem a szellemvilágtól. Fél a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől, vagy a haláltól.
Alvás-problémák: Halál-kérdés.
Achilles-ín: Érzelmi túlfeszítettség, földhözragadtság.
Agyrázkódás: Az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás szükségességét jelzi.
Alacsony vérnyomás: Félelem a felelősségtől, nem mer elmenni a végsőkig.
Alkar: Cselekvőképesség.
Asztma: Az életben sok sérelmet nyelt le és egyszerre szeretne megszabadulni tőlük, illetve többet szeretne kapni. "Szűkkeblű" - többet akar kapni, mint amennyit adni. A világ piszkosságának taszítása.
Álterhesség: Vágy a tiszta anyaságra.
Arc: Nyíltság, önkifejezés, a leginkább magunkról beszélő rész.
Arcideggörcs: Állandóan maszkot hord, nem önmagát adja.
Balesetek: Magatehetetlenség, kitörni vágyás, agresszivitás.
Belek:
Szükségtelen elengedése félelemmel, illetve el nem engedése.
Bélrendszer: Ellenséges érzelmek.
Boka: Mozgékonyság, irányváltoztatás képessége.
Bőr:
Az egyéniség védőburka. Elfojtott harag. Fenyegetettség érzete. Érzelmi állapot visszatükröződése. 
 Bőrbetegség: Túlzottan zárkózott és kemény. Képtelen a gyengédségre és a nyíltságra. Elfojtott harag.
 Bőrkeményedés: Merev nézetek, állandó rettegés. Elképzelések.
 Bőrkérgesedés: Védőpáncél növesztése a bántó ingerek ellen. Ez a védőpáncél utal a védtelenség, veszélyeztetettség érzetre.
 Bőrpigmenthiány - Vitiligo: Kötődés hiánya, kitaszítottság, elszigetelődés.
Bright-kór - Gennyes vesegyulladás: Alacsony önértékelés, állandó kudarc, veszteség érzete.
Baleset, csonttörés: Nem a helyes úton jár, túl merev, változásra van szükség.

Bal oldalon megjelenő elváltozások: Az anyához fűződő érzelmi viszonyt érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat is.

Boka: Felemelkedés a földtől, elrugaszkodottság.
Candidiázis - Gombás megbetegedés: Szétszórtság, harag. Bizalmatlanság mások irányában, de közben vágy az emberi kapcsolatokra.
Cellulitis - Kötőszövetgyulladás:
Megrekedés gyermekkori traumánál. Ragaszkodás a múlt fájó emlékéhez. Rettegés az önállóságtól.
Cukorbetegség: Visszafogottság, mély fájdalom, szeretethiány, sóvárgás a múlt emlékei iránt. Pl. "Szép lehetett volna, ha..."  Vagy nem tudja befogadni a szeretetet.
Csalánkiütés: Titkos félelmek, a dolgok eltúlzása.
Csecsemőkori asztma:
 Rettegés az élettől. "Nem jó itt lenni".
Csecsemőmirigy:
 "Az élet veszélyes. Mindenki ellenem van." Bővebben itt
Csípő: Döntő pillanatban az egyén fél lépni.
Csípőbántalmak: Félelem előrelépni. Több önbizalmat!
Comb: Az előrehaladáshoz, járáshoz szükséges erő. 
Csomók: Neheztelés, kudarcélmény, lelkifurdalás.
Csontok: Törés:
Lázadás a hatalom, körülmények ellen. Szilárdságot, merevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatni kell ezen.
 Deformitás: Szellemi túlfeszítettség, rugalmatlanság.
 Csontvelőgyulladás:
Harag, csalódás az életben. Támasznélküliség.
Csorgó orr:
Elfojtott sírás, tehetetlenségérzet.
Csukló:
Lendület és fesztelenség.
Dadogás: Önkifejezés hiánya. Nem szabad sírni. Bizonytalanságérzet. Nem veleszületett dadogásról van itt szó.
Daganat-tumor:
Önfejűség, merev gondolkodás, helytelen programozás, régi sérelmek, megrázkódtatások őrzése, lerakódása. Lelkiismeret-furdalás.
 Méhdaganat, ciszta: Nemiségben esett csorba.
Duzzanat:
Merev gondolkodás, régi fájdalmak cipelése.
Depresszió: Menekülés az aktivitástól.
Derékfájás: Túlhajszoltság.
Dohányzás: Vágy az önmegvalósítás szabadságára, kapcsolatteremtésre.
Ekcéma: Kibékíthetetlen ellentétek, érzelmi kifakadások hiánya. Ellentétek harca, érzelmi kitörések.
Elfásultság: Elszigetelődés, elfojtott érzelmek.
Elhízás:
Boldogtalan, úgy érzi, nem fontos, kilátástalannak látja a jövőt. Esetleg a plusz kilók mögé próbálja elrejteni nőiességét.
Elmebaj: Menekülés a családból. Eltávolodás a valóságtól. Elkülönülés. Nem veleszületett elmebajról van szó.
Emésztési probléma:
Valamit nem tud megemészteni, lenyeli a mérgét.
Emlékezetkihagyás - Amnézia:
Félelem, menekülés az élettől, akaratgyengeség.
Epekőbántalom:
Keserűség, keménység, büszkeség, rosszallás. Lerakódott fájdalom, sérelem, agresszió, bánat.
Epilepszia: Üldözöttség, belső küzdelem, önpusztító erők.
Égési sérülések:
Harag, lángoló gyűlölet, heves indulatok.
Émelygés, hányinger:
Egy gondolat, egy élmény elutasítása. Félelem.
Érproblémák, vérproblémák: Szeretet áramoltatásának problémája.
Érelmeszesedés: Ellenállás, feszültség, szűklátókörűség, elfordulás az értékektől.
Étvágy (nagy):
Saját érzelmek megvetése. Félelem, biztonsági érzet hiánya. (lásd még: Elhízás, vagy Kényszeres evés)
Étvágytalanság: Félelem, veszély és fenyegetettség érzet. (lásd még: Kóros étvágytalanság)

Fájdalom: 
Figyelemfelhívás, amelyik szervet érinti, annak a területnek szimbolikus jelentését figyelembe véve.

Farkasvakság: 
Félelem a bizonytalanságtól, az ismeretlentől.
F
ehérfolyás:
"A férfiak kihasználják a nőket." Egy partner ellen irányuló harag.
Fej: Irányítás, gondolkodás, racionalizmus.
 Fejfájás: Kemény önkritika. Az én alábecsülése. Maximalista, túlhajszolja magát. Nem tűri a kritikát.
Fekély: Önbizalomhiány, emésztő gond. Lelki fájdalom.
Felkar: Erő a cselekvéshez.
Fertőzés:
Ingerültség, harag, bántalom.
Ficam: Harag, ellenállás. Ragaszkodás a megszokott útirányhoz. Merevségből kimozdulni - felszólítás.
Fogak:
Agresszió, vitalitás. Rágódás a helyzetek miatt. Fontos döntések halogatása. Képtelen az átgondolásra és határozásra.
 Fogfájás:
Valamit nem tesz meg, pedig szeretné. Vitalitás hiánya.
 Fogíny:
Ősbizalom.
Fojtó érzés: 
Szorongások.
Foltokban hulló haj:
Szervzónák figyelembevételével jelez rendellenességet.
Frigiditás, impotencia:
A nemi örömök elítélése, megtagadása. Érzéketlen partner. Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.
Fulladásos roham: Az élet veszélyes. Megrekedés a gyermekkornál.
Fülcsengés:
Az őrangyal figyelmeztetése.
Fülzúgás:
Nem a belső hangra figyel.
Fülfájás:
Nem akar meghallani valamit.
Gerincoszlop: Az élet hajlékony tartóoszlopa.
Gerinc, hát: Támaszt keres, vagy túl sok a teher rajta.
Gerincoszlop görbülése: Merevség, kitartás a régi elképzelések mellett. Akaratgyengeség, hitehagyottság.
Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe.
Gerincferdülés: Egyik fele túl hangsúlyos a másikkal szemben. (lásd: Jobb-Bal oldal) 
Görnyedtség: Bizonytalanság, összehúzza magát, az élet csapásai alatt megtört.
Gégehurut: Nem meri felemelni a hangját. Dühében szóhoz sem jut. Neheztel a hatalomra.
Golyva - Strúma:
Áldozat, kudarcok, kielégületlenség (megértés hiánya). Elég volt a bántalmakból. Egzisztenciális fensőbbségérzés.
Görcsök: Görcsös ragaszkodás, feszültség, aggódás, megragadás.
Gyógyszer-
 Kábítószer-függőség:
Menekülés az én elől. Önszeretet hiánya.
Gyomor bántalmai: 
Rettegés az ismeretlentől. Alkalmatlanság az új átlényegítésre. Túl sokat töprengsz, valamit nem tudsz elengedni.
 -Fekély: Önbizalomhiány. Mások kedvébe próbál járni. Elfojtott agresszió.
 -Égés: Önmarcangolás, aggódás, félelem (maró).
 -Hurut: 
Örökös bizonytalanság. Leépülés érzete.
 -Rontás: 
Rettegés, mohóság, irigység, szorongás.
 -Gyulladás: Nem tud feldolgozni egy problémát, mert fél tőle.
 Hascsikarás: A környezetben mindenki ingerült és bántóan viselkedik.
 Hasmenés:
Elutasítás, kapkodás. Nem tudja hasznosítani a tapasztalatait, ezért azok csak „átrohannak" rajta.
 Hasi panaszok: Egzisztenciális félelmekre utal.
 Hasnyálmirigy: Az élet édessége.
  Felső rész: 
Érzelmi háttér hiánya, szeretet elfojtása, hiánya - jövőt szimbolizálja.
  Közép: 
Bűntudat, múlt terhei, az élet terhes - jelen.
  Alsó rész: 
Bizonytalan anyagi háttér - derék - múlt.
Hepatitisz:
Ellenállás a változásra, félelem, harag, gyűlölet, düh.
Hidegrázás:
Szellemi beszűkülés. Visszahúzódás. "Hagyjatok békén!"
Húgyhólyag panaszai:
Ragaszkodás idejétmúlt nézetekhez, szorongás, érzelmi beszűkülés, érzelmek visszatartása. 
 Hólyaggyulladás: Visszafojtott érzelmek, pszichés nyomás alatt áll.
 Húgyhólyag: Pszichés nyomás, érzelmi telítettség, "altesti sírás".
Hörghurut: Elmérgesedett családi légkör. Heves viták. Olykor túl nagy a csend.
Haj: Szabadság, hatalom, saját terület határai, antenna, külső inger felvétel.
 Hajhullás, korpásodás: Új korszak kezdete, vagy a visszahúzódás jele.
Hányás: Elutasít valamit; undor jele.
Heg: Egy lelki sérülés mély nyomot hagyott benne.
Herpesz: Undorodik valamitől.
Hordó-mellkas: Felfújja magát, erősebbnek mutatja magát.
Idegek: Kapcsolat a külvilággal. Információcsere.
 Idegesség:
Lázas kapkodás, bizonytalanság, aggódás, erőfeszítés, félelem.
 Idegösszeomlás:
Túlzott Én-központúság.
Impotencia:
Kényszer a bizonyításra, bűntudat, feszültség, előítéletek, gyűlölet egy korábbi partner ellen.
Influenza:
Tömeghisztéria, befolyásolhatóság.
Ínhüvelygyulladás:
Nem enged utat cselekvőképességének.
Isiász:
Képmutatás, rettegés a jövőtől, anyagiak miatti félelem.
Ízületek: 
Az élet fordulópontjait és a könnyed váltást jelképezi.
 Reuma: egy ízületre terjed ki:
Elnyomottság, becsapottság érzete, a  körülmények ócsárolása.
  Ujjakra, vagy több ízületre terjed ki:
Büntetni, visszavágni. Szemrehányás, kifosztottság.
  Ujjak: Hüvelyk:
Intellektus, aggódás.
   Mutató:
Ego, félelem.
   Középső:
Harag, nemiség.
   Gyűrűs:
Bánat.
   Kisujj:
Család, színlelés.

Jobb oldalon megjelenő elváltozások:
Az apához fűződő érzelmi viszonyokat érdemes megvizsgálni. Ész, racionalizmus.

Kancsalság:
Egyoldalú látásmód. (lásd még: Szem betegségei)
Kar: Képesség az élmények befogadására.
Kelés: Harag, forrongás, háborgó indulatok.
Kényszeres evés: 
Ingerhiány. (lásd még: Elhízás, vagy Étvágy(nagy))
Kéz: Tart és kezel. Megmarkol, szorít, megragad, elenged, simogat, odavág. Felfogás, cselekvés, tenyér-kézfej kettősség.
Kiütés: Türelmetlenség, gyermetegség.
Klimax: Félelem a nőiesség elvesztésétől, az öregedéstől. Önbizalom hanyatlása.
Koleszterin:
Az öröm csatornái elzáródnak, félelem az öröm elfogadásától.
Kóros étvágytalanság - 
Kóros soványság:  Az élet megtagadása, szorongás, önutálat, elfojtott nemiség, bűntudat. (lásd még: Étvágytalanság)
Könyök: Irányváltoztatás. Új élmények befogadása. Elhárítás.
Köröm: Bizonytalanság, védelem. Agresszió.
 Köröm rágása: Önemésztés, gyermeki dac.
Koszorúér-elmeszesedés:
Az érzelmek visszafojtása.
Köhécselés: 
Nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.
Köszvény:
Uralkodási vágy, türelmetlenség, harag.
Kötőhártya-gyulladás:
Harag, csalódottság az életben látottak miatt. Fájdalmat okoz valaminek a belátása.
Kövérség:
Védőpajzs. Önvédelem, túlérzékenység. (lásd még: Elhízás)
Láb: Comb: Ragaszkodás kora gyermekkori traumához.
 Lábszár:
Rettegés a jövőtől az előrehaladás megtagadása,vagy túl feszített tempóban haladsz.
 Lábfej: Önmagunk, az élet és a többiek megértése. Rettegés a jövőtől, megfenekléstől.
 Lábfejpanaszok: A gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja. Nem tisztázott a múltja, gyökértelennek érzi magát.
 Lábujjhegyen járás: Folyamatos emelkedettségre vágyik.
Láz, hőemelkedés: Izzó harag.
Leukémia:
Az élet befogadásának képtelensége. Belső gyötrődés, önkínzás, kétségbeesés.
Légzés:
Az élet befogadásának képessége.
Mandulagyulladás: Félelem, elfojtott érzelmek és ambíciók, önkifejezés hiánya.
Máj:
A harag és alacsonyabb rendű érzelmek székhelye.
 Máj Betegségei:
Örökös panaszkodás. Állandóan hibát keres magában és tetteivel igazolja azt. 
Túl dühös és haragvó. Méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése.
Meddőség: Nincs belső igény az anyaságra, vagy félelem az élet természetes menetétől.
Mellkas: Rugalmasság, zártság.
Mell panaszai: Az anyasággal, gondoskodással van problémája.
Mell ciszta: Túldédelgetés, gondoskodás.
 Csomók:
Basáskodó magatartás.
 Feszülés:
Táplálék megvonása.
Melléküregek:
Egy szeretett személy bosszúságot okoz.
Mellékvese:
Kishitűség, önhanyagolás, szorongás.
Menstruáció előtti zavarok:
Saját hatalom átruházása a külvilágra. Idegenkedés a női test folyamataitól.
Menstruációs zavarok:
Nőiesség elutasítása, bűntudat, rettegés.
Menstruáció: Önfeladás, odaadás, elengedés, ritmus, nőiség.
Merev nyak: Egyoldalú felfogás, hajlíthatatlanság.
Migrén:
Kitörési vágy. Ellenállás az élet természetes menetének, szexualitás keltette szorongások. Fejben megélt szexualitás.
Nyirokmirigy gyulladás:
Az élet lekicsinylése, mások hibáztatása, áthárítás. Beteges önkritika. A beteg hozzáállása mindenhez: "Hát nem borzasztó?"
Mozgásbetegség:
Rettegés az események fölötti uralom elvesztésétől.
Magas vérnyomás: Túl merev, görcsöl egy problémán, de nem tudja megoldani.
Medence: Nemi tartás.
Mióma:  Álterhesség.
Mutálás: Nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjon.
Nagyothallás: Merev a saját környezetével szemben, lezárja magát.
N
arkolepszia - alváskényszer:
Elhárítás, rettegés. Menekül a feladatok és körülmények elől.
Nátha:
Zavarodottság, sok minden zajlik egyszerre. Érzelmi zaklatottság, kisebb sérelmek. E
l akar zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.
Női mell: Anya-gyermek kapcsolat.
Női szervek betegségei: Nem éli meg a nőiségét, elutasítja a szexualitást.
Nyak panaszai: Önfejűség, hajlíthatatlanság. Nincs összhangban az esze és a szíve, mást súg az egyik, mint a másik.
Nyáktömlő gyulladás: Elfojtott harag.
Nyirok betegségei:
Figyelmeztető jel. Az elmét ismét az élet legfőbb dolgai, a szeretet és a boldogság felé kell fordítani.
Orr: Emóciók, szex, büszkeség.
 Orrdugulás:
Megakadályozza az érzelmei áramlását.
 Orrsövényferdülés: 
Érzelmei túlságosan egy oldalra hajlanak.
 O
rr vérzése:
Esdeklés a szeretetért. Ö
nfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem                ismertség érzése.
 Orr polip: Nem kívánt gyermek, veszekedések.
Ödéma:
Nem akar valakit, vagy valamit elbocsátani. 

Oldalak: A test jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az érzelmek jelzője. A fejen ugyanez pont fordítva van.

Pajzsmirigy: Sértődöttség. "Soha nem tehetem azt, amit akarok. Mikor kerülök sorra?" Ha alulműködik, fél a változástól, ha túlműködik, sokat stresszel és nincs határozott jövőképe.
Petefészek: A teremtés kiindulópontja. Kreativitás.
Pikkelysömör:
Félelem a megbántástól. Az érzékek és a szellem eltompítása, érzések elfojtása.
Túlzottan védi magát, fél a sebezhetőségtől.
Porckorongsérv: Talajvesztettség, határozatlanság, döntésképtelenség.
Prosztata: Férfias agresszió.
Púp: Kizárja magát a közösségből, feladata van.
Rák: Mély sebek. Neheztelés régi sérelmek miatt. Titkos bánat emészti a testet. Gyűlölet, kétségbeesés.
 Rákos daganat: Elfojtott harag, bánat.
Reuma: Tehetetlenségérzet, szeretethiány, keserűség, neheztelés. Önmagát és kapcsolatait nem tudja elfogadni.
Rekedtes hang: Ha csak a torkából képzi a hangot, nem adja ki teljesen magát, titkolózik a környezete előtt.
Ritmus: Univerzális rend, élet, polaritás.
Rövidlátás: Bizonytalan a jövőjét illetően. (lásd még: Szem betegségei)
Sclerosis multiplex: Merevedett gondolkodás. Keményszívűség, vasakarat, hajlíthatatlanság.
Sérv:
Megszakadt kapcsolatok, nyomasztó gondok, túlerőltetés. Félreértelmezett önkifejezés. 
Túlterheli magát.
Szaruhártya gyulladása: Engesztelhetetlen harag.
Száj betegségei:
Megingathatatlan nézetek, merev gondolkodás, zárt világkép. B
efogadás, kommunikáció, kapcsolat a külvilággal. 
Szem betegségei: Nem szívesen látja, ami életében végbemegy. Valamit nem akar meglátni. Ha rövidlátó, akkor a jövőbeni dolgokat hárítja, távollátás esetén pedig az orra előtt levő dolgok felett huny szemet. (lásd még: Távollátás, Rövidlátás)
 Gyermekeknél: Rövidlátás: A jövőkép bizonytalan.
   Távollátás:
Rettegés a jelentől.
   Összetérő kancsalítás:
Nem akar szembesülni a külvilággal, önellentmondás.
   Szemtengelyferdülés:
Fél szembesülni önmagával.
   Széttartó kancsalítás:
Nem mer szembenézni a jelennel.
   Szürkehályog:
Képtelen boldogan előretekinteni.
   Retina leszakadás:
Az anyag eltereli a szellemtől a figyelmet.
   Zöldhályog:
Engesztelhetetlenség. Régi sérelmek okozta feszültség túlnyomása.
Szédülés:
Csapongás, szétszórtság, szemlélődés elutasítása. Külső ingerek elutasítása. Bizonytalan és ingatag az illető.
Székrekedés:
Ragaszkodás az idejét múlt nézetekhez, megragadás a múltban, fösvénység. N
em szeret adni.
Szélgörcs: Szorongás, megemészthetetlen gondolatok, érzelmi túltelítettség.
Szív:
Szeretet és biztonság középpontja.
Szív betegségei: 
Érzelmi válság, örömtelenség. A szív megkeményedik, hajlam a stresszre.
 Szívroham:
A pénz utáni hajsza kiszorítja a szívből az örömöt.
 Szívkoszorúér trombózis:
Magányérzet, riadtság, kisebbségérzés, önmarcangolás, kishitűség.
 Szívszorítás:
Talajvesztettség, meginog az életbe vetett hit.
Sarkon járás: Nem hagyja kibillenteni magát egyensúlyából.
Strúma: Fensőbbségérzése saját magát fojtogatja. (lásd még: Golyva)
Tagolatlan beszéd: Nem akarja, hogy megértsék.
Talp, kéz, tenyér:
Elkülönülés, különcség.
Távollátás: 
Nem akarja észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózik attól, ami az orra előtt van. (lásd még: Szem betegségei)
T
érd panaszai: Önfejűség, önteltség, hajthatatlanság, félelem, rugalmatlanság. Alázat hiánya.
Térd: Az alázatot, befelé fordulást jelképezi.
Tériszony: Fél a bukástól és a sikertelenségtől.
Testszőrzet fokozott növekedése:
Férfias jellegek megerősítése.
Torok betegségei:
Elfojtott harag, önkifejezés hiánya, ellenállás a változásnak, az egyén képtelen szót emelni önmagáért. 
Nem tudja, nem meri kimondani, amit szeretne, nem vállalja fel magát.
Trombózis: Szellemi fejlődésre van szüksége.
Tuberkulózis:
Önzés sorvasztja a testet. Birtokolni vágyás. Kegyetlen gondolatok, bosszúvágy.
Tüdő:
Szabadság, kapcsolat a külvilággal, kommunikáció, vitalitás.
Tüdő betegségei:
Búskomorság, bánat, félelem az élet befogadásától. Nem érzi méltónak magát a teljes életre. 
Szomorú, nem érzi magát elég szabadnak.
 Tüdőgyulladás: Újra és újra fellépet sebek, letargia.
 Tüdőtágulás: "
Érdemtelenül élni nem lehet." Félelem az élet befogadásától.
Túl egyenes a gerinc: Túlzott magabiztosság látszata.
Tumor: Szeretethiány, nem tudja befogadni a szeretetet.
Utazási rosszullét: Kiszolgáltatottságérzet, félelem, bezártságérzés.
Vállpanaszok: Túlterheltség.
Vastagbél: Sokat kritizál.
Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre utal.
Vékonybél: Tudatos analízis.
Vékony hang: Nem mer élni a saját lehetőségeivel.
Vér: Ego, vitalitás.
Vérszegénység: Passzivitás, bizonyos életenergiát nem hajlandó felvenni, beépíteni a mindennapjaiba.
Vesebetegség: Félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat. (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese; nővel kapcsolatos ügy)
Vesekő: A párkapcsolatban nincs elég energia, lelkesedés.
Viszketés: Ingerlékenység jele, a vakarással keresgéli, mi az, ami ingerel.
Visszér: Rugalmatlan, merev, zárkózott.
Zöld hályog: Visszafojtott könnyek.

 

Forrás: http://szellemgyogyasz.mindenkilapja.hu/html/22230602/render/betegsegek-lelki-okai
Javítások, kiegészítések: tevhitekhelyett.blog.hu

Egyéb részletesebb listák:
http://www.arkanumstudio.hu/asztrologia-betegsegek.html 

http://www.napfenyesgyogykozpont.hu/ongyogyitas-abeceje

 

Ne tartsd meg magadnak a tudást: ha tetszett, vagy tanultál belőle, oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitekhelyett.blog.hu/api/trackback/id/tr488855184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása