Tévhitek Helyett

önismeret, spiritualitás, coaching - magyarán

Asztrológia, sors és tévhitek

2016. október 05. 09:24 - tevhitekhelyett.blog.hu

asztrologia-sors-es-tevhitek-1.jpgA felületesség és a valódi ismeretek hiánya sok mindent el tud rontani. Ez igaz az asztrológiára is. Könnyebben elfogadom, ha valaki egyáltalán nem hisz benne, mint azokat az embereket, akik a felületesség fátylán keresztül látni, érteni vélnek dolgokat. A féligazságok, részismeretek nagy károkat tudnak okozni.

A bulvárasztrológiának, például egyáltalán semmi köze sincs a komoly, személyre szabott asztrológia elemzésekhez, ezt mindenki tudja, aki kicsit is jártas ebben a témában. Az első dolog, amit megtanul az ember az az, hogy valaki zodiákus jegye (avagy a Nap helyzete a születési horoszkópban) csak egyetlen eleme a nagyon összetett radixnak, születési képletnek. Vagyis már itt sántít a jegyekre egyszerűsített sors- és jellemelemzés. A magazinokban található heti előre jelzésről már nem is beszélve. A “jóslás” (prognózis) nem is a legfontosabb része ennek a tudománynak. Pedig nagyon sokan ezt hiszik az asztrológiáról.

Számomra a leglényegesebb rész mindig is a születési horoszkóp volt. Hihetetlen önismereti térkép birtokába juthatunk általa. Ehhez viszont megfelelő szemszögből kell tekintenünk az asztrológia rendszerére.

Az egyik klasszikus alaptévhit a bolygó- és csillaghatásokkal áll kapcsolatban. Sokszor hallottam egymáshoz nagyon hasonló reakciókat, amikor szóba került az, hogy a bolygók meghatározzák sorsunkat. “Engem ugyan nem befolyásol semmi, én a magam ura vagyok!” Valójában a planéták nem kifejezetten azzal vannak elfoglalva, hogy minket befolyásoljanak. És az asztrológia egyáltalán nem azt hirdeti, hogy nincs szabad akaratunk. Ahhoz, hogy érdemben megérthessük, miről is van szó, kicsit messzebbről kell elindulnunk.

Az asztrológia szerint a bolygók, a Nap, a Hold és a zodiákus jegyek (a 12 konstelláció) archetipikus energiákat képviselnek, amelyekre az egész naprendszerünk energiái épülnek. Minden planéta a saját energiáját árasztja, adja hozzá a naprendszerhez ezer és ezer éve. Mi csak beleilleszkedünk ebbe a hatalmas és működő rendbe azzal, hogy a naprendszer részei vagyunk, és használjuk a jelen lévő energiákat. Hogyan?

A karma-asztrológia alapvetése a reinkarnáció, vagyis, hogy több életünk van, plusz az is, hogy születésünk előtt mi magunk választjuk ki feladatainkat, életünk fontosabb szereplőit és jellemünk részleteit is. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy tudatosan megtervezzük születésünk helyét, idejét, pontosan azért, hogy a megfelelő bolygóhatásokat szippanthassuk magunkba a születés pillanatában. Vagyis mi magunk használjuk a naprendszer energiáit a planétákon keresztül.

asztrologia-sors-es-tevhitek-2.jpgA sok élet, sok tapasztalat megszerzésére való, amelyek által fejlődünk és tudatosságunk növekszik. A planéták tehát segítenek nekünk, hogy eljátszhassuk azt a szerepet, amit éppen abban az életben szeretnénk. Olyan ez, mint egy energetikai finomhangolás. A születés pillanatában megkapjuk azt az energetikai vázat a bolygóhatások, a csillagjegyek által, ami alapján kialakul majd jellemünk, belső késztetéseink, tehetségeink, rossz tulajdonságaink, elakadásaink, azaz a sorsunk.

Ehhez választunk megfelelő szülőket is, hogy ők is tovább tudják erősíteni a kívánt hatásokat. Azt hiszem, ha idáig eljutottál - olvasóm - látod már, hogy két perc alatt fényévekre utaztunk a magazinok heti horoszkópjától. Ez egy gyökeresen más szemlélet, ahol az asztrológia nem csinál mást, mint megfejti a saját magunk által előzetesen eltervezett életút részleteit. Ebben a megközelítésben a szabad akarat nemhogy létezik, de mindent az irányít, csak életünk során nem emlékszünk vissza arra, hogy mi magunk választottuk születésünk előtt azt, amiben éppen vagyunk.

Ezen a szemüvegen keresztül egészen más fényben tűnhetnek fel életünk eseményei. Értelmet nyerhetnek a szenvedések, a nehézségek, az ismétlődő minták sorsunkban. Az is megváltozik, ahogy a környezetünkben lévő személyeket szemléljük: ha elfogadjuk azt, hogy mi magunk szerveztük úgy a dolgokat, hogy pont ott és pont olyan közegben lehessünk, amilyenben vagyunk/voltunk, tényleg sok minden más lesz.

Eltűnik a környezet hibáztatása, elkezdődik az éber figyelem, ami első sorban önmagunk felé fordul. Ha ilyen tudatossággal élünk, akármelyik sarkon nagy tanulságokra bukkanhatunk önmagunkkal kapcsolatban. Igazából fontossá és izgalmassá nemesül életünk minden pillanata. Mit tanulhatok ebből a hozott témáim fényében? Mit mutat nekem ez és ez az esemény? Hosszú önismereti folyamat ez, és az asztrológia nem is oldja meg a feladatainkat helyettünk, csak megmutatja merre kell keresgélni.

Az asztrológiai önismeret nagyszerűen kiegészíthet egyéb klasszikus önismereti utakat, az én életemben is így volt ez: a saját napos-holdas térképemmel kezemben indultam el a befelé vezető úton sok-sok évvel ezelőtt. Nagy szeretettel ajánlom nektek, tegyetek egy próbát!

Írta: Lengyel Zsuzsa Édua

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitekhelyett.blog.hu/api/trackback/id/tr9611769689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása