Tévhitek Helyett

önismeret, spiritualitás, coaching - magyarán

Soha ne feledd, az információ és a tudás nem ugyanaz...

2017. augusztus 28. 20:12 - tevhitekhelyett.blog.hu

informacio-tudas-isten.jpg

"Soha ne feledd, hogy az információ és a tudás nem ugyanaz. Olvastál valamit, az információ. Meghányod-veted magadban, ami szintén információn alapul. Az emberek többsége összetéveszti az információt a tudással, és magában azt gondolja: "Sokat olvastam, tehát sokat tudok." Az információ azonban nem tudás. A tudás mindig személyes tapasztalat.

Az, hogy olvastál az erőszakmentességről, még nem jelenti azt, hogy tudod, mi az erőszakmentesség. Amikor megtapasztaltad, gyakoroltad az erőszakmentességet, akkor tudod mi az. Megtanultad, hogyan használd az erőszakmentességet olyan helyzetekben, amelyek különben erőszakhoz vezetnek. Ez az erőszakmentesség. Olvastál haladó meditációs gyakorlatokról - ez még nem tudás. Amikor megtapasztalod azt, amit ezek a gyakorlatok nyújthatnak neked, akkor, még a technika nélkül is, tudásra tettél szert. Ez a tudás legyen a célod!

Számos könyvben olvastál már Istenről, sok vallásban hallottál róla. Ettől még nem ismered Istent. Hiszel Istenben - ettől még nem ismered Őt. Akkor ismered Istent, amikor személyesen megtapasztaltad. Úgy gyakorold hát a meditációdat, hogy ez a tudás legyen a célod!

Amikor rendelkezel ezzel a tudással, az meglátszik rajtad. Megmutatkozik a megjelenésedben. Jóságos az arckifejezésed? Ha egy idegen rád néz, és szeretetet érez áradni belőled, ha egy vadidegen úgy érzi, hogy szereted... akkor ez istentapasztalatról tanúskodik.

Tudásod megmutatkozik abban, ahogyan beszélsz. Megnyugtat-e másokat a hangod, amikor megszólalsz? Ha igen, akkor ismered Istent. Lecsendesít-e másokat amikor beszélsz? Ez az istentapasztalat. Mozdulataid a kegyelem méltányolására ösztönöznek másokat. Ez Isten megtapasztalása. Vagy Krisztus megtapasztalása, vagy Buddha megtapasztalása, vagy a Tao megtapasztalása. Mindezek a kifejezések ugyanazt jelentik."

(Szvámi Véda)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitekhelyett.blog.hu/api/trackback/id/tr8412782982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása