Tévhitek Helyett

önismeret, spiritualitás, coaching - magyarán

12 emlékeztető gondolat minden napra

2016. október 15. 00:50 - Kerekréti Szabolcs

12-emlekezteto-gondolat-napi-inspiracio.jpgA sikeres és boldog élet felé apró lépéseken át vezet az út. Utazásunk során pedig gyakran bukkanókhoz érünk, melyek helytelen gondolati mintáink következményei. Ezeket helyettünk senki nem fogja kiegyengetni.

Íme 12 tévhiteket eloszlató napi inspiráció, mely bármikor segíthet a továbblépésben, ha elakadnánk:

1. A múlt nem megváltoztatható.

- Tanulj belőle és lépj tovább! Vagy tedd jóvá, ha hibáztál, mindegy az is, ha már mások irányába történik ez meg. A múltban élés mellesleg felgyorsítja a test öregedését.

2. Mások véleményei nem befolyásolják a saját valóságodat.

- Bár vannak az életben törvényszerűségek, de senki nem jár a te cipődben, senki nem rendelkezik pontosan azokkal a tapasztalatokkal, tanulnivalókkal, mint te. Végső soron jobban jársz, ha az ösztöneidre hallgatsz, mikor döntést kell hoznod. Lásd még: 5-ös pont.

3. Minden egyes ember útja különböző. 

- Soha ne hasonlítsd magad másokhoz! Mindenkinek más az erőssége, más a gyengesége, a tanulnivalója. Ami az egyik embernek hasznos, az a másiknak lehet hogy ártalmas az életútjára nézve.

4. A dolgok mindig jobbra fordulnak idővel.

- Semmi sem olyan szörnyű, mint amennyire esetleg elsőre látszik. Mindig van kiút, mindig van tökéletes lépés, melyet követve kivezetheted magad egy szorult helyzetből egy felszabadultabb életbe.

5. Az ítélkezés egy jellem saját magával szembeni beismerő vallomása.

- A dühös ítélkezés mindig árulkodó jel. Ha téged nem érint érzelmileg: csak a tükröt szidja az illető. Ha felzaklat: mindketten "hunyók" lehettek a kérdésben, ki jobban, ki kevésbé. 

6. A "túlagyalás" szomorúsághoz vezet.

- Ha szabadon hagyod gondolataidat garázdálkodni, azok végül feléd kerekednek és lehúzzák a hangulati szintedet. Cselekedj többet, gondolkozz kevesebbet! Jól fontold meg azt is, miket veszel magadhoz: tisztább test = kevesebb negatív, csapongó gondolat!

7. A boldogság belül található.

- Ne kívül keresd anyagi javakban és ne is mástól várd el! Mind múlandó. Mind csak utánzat.

8. A pozitív gondolatok pozitív eredményekben testesülnek meg.

- Negatív gondolataidat fogalmazd át pozitívvá! Uralkodó gondolataid mágnesként vonzzák hozzád a történéseket. Persze tettek nélkül kevés dolog fog megtörténni. 

9. A mosoly ragályos. Terjeszd az örömöt!

- "Két ember közt a legrövidebb út egy mosoly." - Teszteld! Így teheted szebbé a környezetedben élők életét és egy kicsit a világot is.

10. A kedvesség nem kerül pénzbe.

- "Légy kedves másokhoz, mindenkinek kemény harcokat kell vívnia saját magával." - Ne feledd, a lelke mindenkinek ugyanolyan tiszta, a különbség csak a rárakódott szennyeződések mértéke.

11. Csak akkor buksz el, ha feladod.

- Minden egyes kudarc csak visszajelzés, hogy valamit rosszul csinálsz, rosszul feltételeztél valamit. Ne szégyellj tanulni az adott terület szakértőitől!

12. "Jó tett helyébe jót várj!"

- És a végére egy magyar népmesei tanítás a karmáról, az egyensúly törvényéről. Még akkor is cselekedd a jót, ha fogalmad sincs mi hasznod származna belőle, higgy benne, hogy az Élet előbb-utóbb megjutalmaz. A jó tett jót gerjeszt annak forrása számára is, a rossz pedig rosszat. Az Univerzumban minden az egyensúlyra törekszik.

Írta: Kerekréti Szabolcs

Felhasznált forrás ismeretlen.

Ne tartsd meg magadnak a tudást: ha tetszett, vagy tanultál belőle, oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitekhelyett.blog.hu/api/trackback/id/tr8111801581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása