Tévhitek Helyett

önismeret, spiritualitás, coaching - magyarán

Üdvözöllek!

2016. április 05. 23:34 - Kerekréti Szabolcs

Magamról majd folyamatában, most csak annyit, hogy négy éve hagytam abba a blogolást, akkor még álnéven. Azóta igyekeztem egyesíteni személyiségrészeimet és mindent egy kalap alá vonva a Facebook oldalamon megnyilvánulni minden téren.

Mivel azonban az utóbbi időkben nem várt korlátokba, érdektelenségbe ütköztem, jobbnak láttam ismét egy új felületet nyitni a párbeszédre. Módosítani az irányvonalon, hogy gondolataim hatékonyabban megtalálhassák az őket befogadni hajlandó és képes olvasókat.

Az alábbi, régi blogomban szereplő - általam akkoriban gyengécske tükörfordítással angolból átültetett - könyvrészlet szavai adták erre a végső lökést:

"A kulcspont amit észre kell venni az ellenállásnál, hogy az próbál mondani neked valamit. Az ellenállás információ. Meg kell keresnünk az üzenetét. Mit gondolsz, az ébresztőóra kikapcsolása mit próbál neked mondani? Nem azt, hogy nem kellene mozognod. Az ellenállásod az irányban, hogy olyan korán kikelj az ágyból, talán egyszerűen csak azt mondja, ez egy rossz terv a számodra. Talán nem a reggeli testedzések embere vagy. Az ellenállásod azt mondja, változtass a terveden. Talán délután 5:30-ra, munka utánra tenni azt éppen megfelelő lenne. Te a délutáni testedzések embere vagy.

Ugyanez a helyzet a diétázással. Az ellenállásod a diétával kapcsolatban nem azt jelenti, hogy neked nem kellene leadnod pár kilót. Nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a diéta amit próbálsz, nem neked való. Talán túl szigorú, vagy alkalmatlan valamilyen módon. Változtasd meg a diéta típusát és a dolgok talán a legjobban alakulnak. Az ellenállás információ. Megtanulni hallgatni az ellenállásra segíthet neked, hogy megtedd az életedben számodra szükséges változásokat." bővebben: Rick Maurer - Az ellenállás falain túl

Hogy milyen témáról vezettem naplót régen, arról pedig itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitekhelyett.blog.hu/api/trackback/id/tr778569576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása